Китай продовжить купувати європейські держоблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжить купувати європейські держоблігації

Фондовий ринок
352
Китай усе ще бачить ризики у борговій проблемі єврозони і має намір продовжувати купувати державні облігації країн ЄС, щоб допомогти регіону, заявило в четвер Міністерство закордонних справ КНР.
На питання про відставку прем'єр-міністра Португалії Жозе Сократеша, після того як парламент країни відкинув запропонований урядом план скорочення бюджетних витрат, представник китайського зовнішньополітичного відомства заявила, що Китай продовжить заохочувати "різнобічні, стратегічні" відносини з Португалією.
"До теперішнього часу ризики в суверенних боргах єврозони нікуди не зникли і перспективи світового економічного розвитку теж поки неясні", - цитує агентство Reuters прес-секретаря МЗС КНР Джіанг Ю.
За її словами, "в інтересах Китаю і Європи зміцнювати взаємні економічні й торговельні відносини, успіх яких дуже важливий для росту і виходу з кризи світової економіки".
Відтоді, як борги єврозони похитнули ринки в 2010 році, Пекін неодноразово заявляв про свою впевненість в єдиній валюті Європи, а також обіцяв продовжувати купувати держоблігації, випущені "проблемними" членами ЄС.
В даний час валютні резерви Китаю перевищують 2,85 трлн доларів, з яких приблизно 25% є активи в єдиній європейській валюті.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас