Банкір: Страхування депозитів може стати звичайною практикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Страхування депозитів може стати звичайною практикою

Кредит&Депозит
742
Страхування суми довгострокового депозиту вкладника - фізичної особи - це нормальна ініціатива. Про це в коментарі Finance.ua розповів голова Юнекс банку Андрій Яцура.
"Оскільки витрати буде нести сам вкладник, думаю, це буде на добровільній основі", - прокоментував банкір.
За його словами, сьогодні в Україні спостерігається позитивна тенденція до повернення вкладів у банківську систему, зменшення відсотків, що дозволяє нормально кредитувати. Також після кризи багато тих, хто має вільні кошти, розбивають вклади, щоб зменшити свої ризики.
"Це створює певний дискомфорт, тому платник буде сам вибирати залежно від своєї фінансової спроможності, чи розбивати свою суму вкладу на дві-три частини, щоб вони були захищені Фондом гарантування вкладів, чи покласти 150 тисяч в банк, а всю суму захеджувати через страхування", - пояснив Яцура.
Банкір зазначив, що оскільки депозит дає деякі відсотки, то, щоб бути впевненим у тому, що вкладник їх отримає, йому необхідно використовувати всі способи захисту коштів.
"Це як і бізнес: чи можна вкласти в бізнес і отримати велику рентабельність, а можна покласти в банк - менша рентабельність, але більш гарантований стабільний дохід. Тому можна частину цього доходу віддати страховій компанії і бути впевненим, що внесок буде повернений. Це ще залежить і від того, які тарифи запропонують страхові компанії. Мені здається, що для страхового бізнесу цей клієнт буде цікавий. Можливо, з часом ринок визначить нормальну ціну, і страхування коштів буде звичайною практикою", - зазначив Яцура.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас