Вчені з'ясували, чому при стресі падає імунітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з'ясували, чому при стресі падає імунітет

111
Cтресс може змінити бактеріальний баланс кишечника, що, у свою чергу, впливає на імунітет, попереджають вчені з Техаського технологічного університету в США.
Результати дослідження, проведеного Національним інститутом здоров'я, були опубліковані в журналі Brain, Behavior, and Immunity, пише takzdorovo.ru.
Учені з'ясували, що один з наслідків стресу - зміни в складі, різноманітності та кількості бактерій в кишечнику. До того ж в кишечнику зростає кількість потенційно небезпечних бактерій, таких як клостридії.
"Ці бактерії здатні впливати на імунітет, що може пояснити, чому стрес викликає негативну імунну реакцію", - розповідає автор дослідження Майл Бейлі.
Вчені вперше з'ясували, що мікроорганізми в кишечнику можуть грати роль у впливі стресу на імунітет людини. Це дослідження продемонструвало зв'язок між різними фізіологічними системами, включаючи кишкову мікрофлору і імунну систему.
Оскільки стан кишкової мікрофлори пов'язується і з такими захворюваннями, як запальна хвороба кишечнику, і навіть з астмою, вчені планують розібратися, яким чином бактерії в кишечнику посилюють перебіг цих захворювань під час стресу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас