У Києві в 2010 р. за неправдиві лікарняні заплатили понад сто тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві в 2010 р. за неправдиві лікарняні заплатили понад сто тисяч гривень

Казна та Політика
252
В даний час у Києві здійснюється підвищений контроль за належним оформленням листків тимчасової непрацездатності. Про це повідомила голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту Алла Шлапак.
За її словами, це пов'язано з тим, що тільки за минулий рік, сума, сплачена за неправдиві лікарняні, досягла більше ста тисяч гривень.
"Це чималі гроші, яких вистачило б комусь на лікування або трансплантацію органу. Посилений контроль за видачею лікарняних допоможе попередити невиправдані бюджетні витрати", - зазначила Голова Комісії.
На її думку, у столиці доцільно буде створити єдиний реєстр обліку листків тимчасової непрацездатності.
"Така система обліку дозволить не лише попереджати зловживання у видачі лікарняних, але і дасть можливість отримувати зведену інформацію про стан здоров'я киян", - зазначає Шлапак.
Разом з тим, депутат зазначила, що труднощі з виплатою компенсацій за лікарняними в лютому, були пов'язані з відсутністю регуляторної законодавчої бази протягом січня.
"У зв'язку з прийняттям Закону України "Про єдиний соціальний внесок" процедурно всі органи влади повинні були перейти до нової системи виплати лікарняних. Це і спричинило певні затримки з виплатами, але на сьогодні, основні питання врегульовані", - пояснила Шлапак.
При цьому, в разі порушень або виникненні спірних моментів, вона закликала громадян повідомляти про такі факти до Комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас