Золото може рекордно подорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може рекордно подорожчати

Банківські метали
1227
Вартість золота може піднятися до чергового рекорду, оскільки інвестори з Китаю, Японії та з Близького Сходу скуповують метал чекаючи "гіперінфляції", створюваної центральними банками, вважаються аналітики Phoenix Gold Fund Ltd.
"Реальним двигуном росту ціни золота є океан нових грошових резервів, створюваних безвідповідальними світовими центробанками, - заявив керуючий Phoenix Gold Fund Девід Крічтон-Уотт. - Гіперінфляція є дуже ймовірним результатом".
Вартість золота, яка завершилася зростанням уже десять років поспіль, продовжить підвищуватися, оскільки Японія, яка постраждала від потужного землетрусу й цунамі, поряд із центробанками інших розвинених країн почала вживати заходів для збільшення грошової маси, відзначає експерт.
Банк Японії влив рекордні 40 трлн ієн ($494 млрд) у фінансову систему після землетрусу 11 березня, щоб пом'якшити наслідки нещастя для економіки, повідомляє Інтерфакс Україна.
Золото подорожчало до рекордних $1444,95 за унцію 7 березня на тлі політичного конфлікту на Близькому Сході і боргової кризи в єврозоні, що підвищили попит на найбільш надійні інвестиції.
"Уряди західних країн, а також Японії, по суті справи банкрути, при цьому вони не мають наміру скорочувати бюджетні дефіцити й борги, - відзначає Крічтон-Уотт. - Ми певні, що в якусь мить може початися паніка.
"Фізичний попит на золото припадає в основному на Китай і країни Близького Сходу, і ця ситуація, імовірно, збережеться, - вважається Крічтон-Уотт. - Азія - це регіон, де є гроші, тому він є центром попиту".
Аналітик Taurus Funds Management у Сіднеї Мохндра Мудлі поділяє думку Крічтон-Уотта, що грошова маса у світовій економіці збільшилася до дуже високого рівня внаслідок дій центробанків щодо відновленню економіки, у той час як проблеми на Близькому Сході й у Японії змушують інвесторів бути обережнішими.
"Інвесторам необхідно утримувати істотні позиції в золоті й зберігати ліквідність портфелів, - сказав Мудлі. - Золото не є нічиїм борговим зобов'язанням".
Phoenix Gold є власником акцій золотодобувних компаній, а також золотих злитків, ф'ючерсів і опціонів на золото.
Золото з негайною поставкою торгується в середу на рівні $1428,6 за унцію. В 2010 році золото подорожчало на 30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас