Поняття сексуальності серед людей визначають жінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поняття сексуальності серед людей визначають жінки

82
Німецький біолог Йозеф Х.Райххольф, глава відділу орнітології державної зоологічний колекції Мюнхена, досліджував еволюцію поняття краса серед людей і птахів і дійшов до висновку, що поняття сексуальності серед людей визначають жінки.
Як розповів учений в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, світ птахів може дати вченим більше відповідей щодо багатьох аспектів людського життя, ніж спостереження за життєдіяльністю ссавців. Він пояснює це тим, що на відміну від тих же собак людина більше орієнтується на візуальні картини, ніж на нюхові враження.
Відповідаючи на запитання журналіста про те, чому у світі птахів найбільш яскраве і розкішне оперення мають самці, орнітолог наводить приклад павича. Барвисте оперення самця є в першу чергу показником його здоров'я і дає зрозуміти самці, що він перебуває у відмінній формі з точки зору продовження роду. "Краса в світі тварин і птахів є не розкішшю і не якоюсь надмірністю природи, а вираженням гармонії в розвитку. Вона пов'язана також з різними гендерними функціями відтворення і виховання потомства".
Райххольф розповів, що якщо розглядати красу представників людського роду, то вона розвивалася двома неоднаковими шляхами. Перший невідривно пов'язаний з будовою тіла людини, його фізіологією. "Ми оцінюємо форми людського тіла, в першу чергу, з точки зору їх пропорційності: красивими вважаються вузькі стегна, довгі ноги і граціозна хода", - говорить учений. Другий шлях, на його думку, пов'язаний з одягом і прикрасами, тобто з тим, що людині легше змінювати і коригувати по ситуації.
При цьому біолог не згоден з твердженням, що краса виникає тільки завдяки сексуальності, тобто необхідності продовжувати рід. "Ідеальна симетрія і дивні для людського ока форми зустрічаються і в мікросвіті, в істот, які не здатні бачити один одного. Краса в зв'язку з продовженням роду набуває особливого значення з тієї причини, що ймовірні партнери усвідомлюють, що підходять одне одному, а потомство, що з'явилося у такої пари, має більше шансів вижити. Цей взаємозв'язок виявив ще Дарвін, який вказав на те, що вибір роблять самки".
За його словами, незважаючи на те, що на Землі живе більше жінок, ніж чоловіків, саме перші визначають поняття сексуальності, говорить вчений. Це пов'язано з тим, що далеко не всі жінки знаходяться в репродуктивному віці, а здатні робити потомство чоловіки точно складають більшість.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас