S&P: Банкам ЄС у випадку нового економічного спаду знадобляться 250 млрд євро в капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Банкам ЄС у випадку нового економічного спаду знадобляться 250 млрд євро в капітал

Казна та Політика
207
Потреба в капіталі європейських банків у випадку відчутного погіршення економічної ситуації може досягтися 200-250 млрд євро, підрахувало міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's, думку якого наводить телеканал CNBC. Зокрема, згідно з результатами власних стрес-тестів агентства, у випадку "сильного економічного спаду" у період з 2011 по 2015 роки 22 з 99 фінансових організацій, у відношенні яких проводилося дослідження, знадобиться до 161 млрд євро.
Дослідження агентства, уточнює РІА Новини, покриває близько 70% усіх банківських активів регіону й припускає, що капітал першого рівня банків повинен перебувати на позначці в 7% від активів для того, щоб згладити стурбованість ринків відносно своєї стійкості.
Сценарій S&P припускає три етапи розвитку ситуації. Під час першого етапу передбачається зростання прибутковості держоблігацій європейських країн, потім імовірне погіршення доступу до коштів для рефінансування боргу - особливо це стосується периферійних країн єврозони. Третій етап припускає безпосередньо різкий економічний спад.
S&P вважається, що у випадку збільшення економічної ситуації найсильніший удар прийдеться на банківські системи Греції, Ірландії, Португалії та Іспанії. У той же час агентство відзначило, що сценарій, з урахуванням якого були зроблені підрахунки, не відбиває реальну поточну точку зору агентства.
Нові стрес-тести банків Євросоюзу, які фінансові влади регіону планують провести з березня по червень, будуть включати оцінку стану банків при погіршенні ситуації не тільки в економіці, але й на ринку суверенних облігацій. Результати стрес-тестів можуть бути опубліковані в середині червня поточного року. Оцінці піддасться група банків ( у цілому за складом схожа з тестами 2010 року), чиї активи становлять 65% активів усієї системи в Євросоюзі і як мінімум 50% активів кожної країни - члена ЕС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас