Прем'єр: Україні з кризи ще виходити й виходити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Україні з кризи ще виходити й виходити

Казна та Політика
555
Прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначає певну стабілізацію соціально-економічної ситуації в країні, але прогнозує тривалий процес виходу з фінансової кризи.
"Підбиваючи підсумки за рік, ми можемо з упевненістю сказати, що перший етап відновлення соціально-економічної стабільності в країні ми пройшли в цілому гідно", - сказав він під час національних зборів депутатів усіх рівнів від Партії регіонів за участю сільських, селищних і міських голів.
Прем'єр запевнив, що в 2012 році позитивних змін буде ще більше, оскільки обсяг повернення зовнішніх боргів скоротиться у два рази.
"Якщо цього року ми змушені повернути рекордну суму (боргів) - 88 млрд грн за нашими зобов'язаннями, вже в наступному році ми обсяг повернення боргів скоротимо в два рази, а значить, звільнимо ресурс на соціальну сферу", - сказав Азаров.
Прем'єр-міністр також підкреслив, що масштаб і ритм намічених перетворень практично не має аналогів.
Разом з тим, він заявив: "Нам ще з кризи виходити і виходити".
Він також вказав на існуючі великі виплати за зовнішніми та внутрішніми державними боргами. Він підкреслив, що "рік за роком ми будемо послаблювати борговий зашморг".
Прем'єр-міністр додав, що Україна не має альтернативи реформам, зокрема пенсійної системи, яка не в змозі забезпечувати елементарні потреби людей цього віку.
Нагадаємо, раніше Азаров заявляв, що світ ще не подолав фінансово-економічну кризу 2008-2009 років.
Відзначимо також, що чинний прем'єр обіцяв піти у відставку, якщо уряд не забезпечить економічний розвиток України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас