Deutsche Bank виплатить півмільйона євро за ненадання клієнтам повної інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank виплатить півмільйона євро за ненадання клієнтам повної інформації

Казна та Політика
164
Федеральна судова палата (BGH) Німеччини зобов'язала Deutsche Bank виплатити компенсацію у розмірі 540 тис. євро за недостатнє інформування клієнтів, повідомляє "Німецька хвиля". Таке рішення прийняте за підсумками розгляду справи про продаж ризикованих структурних продуктів, пов'язаних із довгостроковими і короткостроковими відсотковими ставками, повідомляє агентство DAPD.
Фірма Ille Papier-Service GMBH з міста Альтенштадт біля Франкфурту-на Майні звинуватила Deutsche Bank в тому, що, рекомендуючи придбати даний фінансовий продукт, консультанти не проінформували клієнта про можливі ризики. Суд визнав, що банк порушив свої обов'язки давати роз'яснення в рамках консультаційних послуг і задовольнив позов.
Між тим рішення суду в Карлсрує може мати прецедентний характер, зазначає агентство dpa. В результаті так званих своп-операцій клієнти - малі і середні фірми, а також міська та комунальна влада, зазнали істотних збитків на суми в декілька мільйонів євро. Структурні фінансові продукти Spread Ladder Swaps базуються на різниці між довготривалими і короткочасними відсотковими ставками - для перших характерне істотніше зростання. Проте ситуація почала розвиватись інакше, що обернулось значними втратами для клієнтів. Тепер потерпілі зможуть, пославшись на прецедент, подати судові позови.
Адвокат, що представляє інтереси Deutsche Bank, визнав можливість нових позовів, проте утримався від відповіді на питання, скільки їх може бути і яка передбачувана сума компенсацій. Водночас адвокати потерпілих зазначають, що до судів можуть подати щонайменше 200 позовів.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас