Мінсоцполітики вирішило, що прожитковий мінімум не потрібен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики вирішило, що прожитковий мінімум не потрібен

Казна та Політика
779
Міністерство соціальної політики вважає доцільною відмову від використання гарантованого розміру прожиткового мінімуму. Про це на брифінгу сказав перший заступник міністра соцполітики Василь Надрага.
"Ми вважаємо, що принциповими є все-таки інші речі - це мінімальна заробітна плата, це мінімальний розмір соціальної пенсії, це мінімальна зарплата незалежно від того, погодинна вона чи потижнева, тощо. Тобто на сьогодні прожитковий мінімум - це певною мірою є "психологією мінімізації", а ми повинні переходити не на прожиткові мінімуми, а на соціальні стандарти", - вважає він.
За словами Надраги, в більшості країн не завжди розуміють, що є прожитковим мінімумом. "Там є інші критерії - це мінімальний розмір заробітної плати на місяць або інші речі, які свідчать про те, який варіант достатку повинна мати людина, щоб мати гідний рівень життя", - додав перший заступник міністра. Він підкреслив, що необхідно модифікувати критерії оцінки рівня життя громадян.
Як повідомлялося, президент Віктор Янукович виступив за відмову від прожиткового мінімуму.
Відповідно до закону про державний бюджет на 2011 рік, встановлюється прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць в такому розмірі: з 1 січня - 894 гривні, з 1 квітня - 911 гривень, з 1 жовтня - 934 гривні, з 1 грудня - 953 гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас