10 тисяч вчителів прийшли до Азарова і кричать: "Ганьба!" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 тисяч вчителів прийшли до Азарова і кричать: "Ганьба!"

Казна та Політика
2070
Сьогодні, 22 березня, в Києві проходить численна акція протесту працівників освіти. До 10 тисяч мітингувальників зібралися біля будівлі уряду, починаючи з вулиці Садової, передає "Інтерфакс-Україна".
Як повідомляється, частина з них розташувалася в Маріїнському парку, навпроти уряду. З другої спроби учасникам акції вдалося перекрити рух по вулиці Грушевського - у перший раз їм перешкодили це зробити правоохоронці.
Рух по вулиці Грушевського був перекритий близько п'яти хвилин.
Протестуючі скандують: "Ганьба!", тримають гасла: "Працівники освіти - проти неконституційних чиновників", "Терпіння має межу", а також назви практично всіх областей України, які приїхали на мітинг.
Між тим, згідно з інформацією учасників акцій протесту, розміщеною на сайті Федерації профспілок України на минулому тижні, у педагогічних працівників дві вимоги до Кабінету міністрів України і Верховній раді.
Перша - забезпечити скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною зарплатою для визначення розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників за всіма її розрядами.
"Сьогодні розмір посадових окладів працівників освіти, як і інших галузей бюджетної сфери, визначається на підставі встановленої Кабінетом міністрів фіксованої величини посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, яка є істотно нижчою від мінімальної зарплати, що веде до їх зубожіння, призводить до "зрівнялівки" в оплаті праці висококваліфікованих фахівців і працівників простої праці", - наголошується у зверненні.
Друга вимога працівників сфери освіти - розширити виплату 20% надбавки на всі категорії педагогічних працівників. У зверненні сказано, що уряд встановив 20% надбавку тільки окремим категоріям педпрацівників.
Напередодні, 21 березня, повідомлялося, що близько 5 тисяч працівників сфери освіти проведуть пікет під стінами Кабінету міністрів з вимогою підвищити зарплати на 20%.
Як повідомлялося, близько 5 тисяч педагогів провели мітинг на проспекті Свободи у центрі Львова з вимогою поліпшити фінансування системи освіти.
4 березня під час години запитань до уряду у Верховній раді міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запевнив, що 20% надбавки до зарплат будуть поширюватися на всіх педагогічних працівників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас