Експерт: ЄЦБ може підвищити ставку рефінансування в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: ЄЦБ може підвищити ставку рефінансування в квітні

Казна та Політика
198
Високопоставлений представник Європейського центрального банку оголосив, що ставка рефінансування, швидше за все, підвищиться в наступному місяці.
За словами головного економіста банку Berenberg Холгера Шмідінга, це відбудеться після того, як міністри фінансів країн єврозони проведуть низку зустрічей для обговорення деталей нового антикризового плану, повідомляє Reuters.
Португалія у зв'язку з цим знову може опинитися під серйозним тиском, якщо новий пакет заходів з боротьби з дефіцитом бюджету, підготовлений урядом меншості, не отримає схвалення в парламенті країни, відзначає агентство.
Проте, зважаючи на останні фінансові показники Європи, досягнуті завдяки антикризовим заходам, ЄЦБ може піти на подібний ризик.
12 березня лідери 17 країн-членів єврозони домовилися збільшити розмір Антикризового фонду з 250 млрд євро до 440 млрд. Фонду були делеговані повноваження щодо скуповування облігацій країн, що перебувають у скрутному фінансовому становищі.
У результаті інвесторам вдалося виштовхнути вгору облігації країн з уразливою економікою. "У той час, як маленька Португалія рятується повільніше, ніж очікувалося, більша Іспанія трохи відсунулася від прірви", - заявив Холгер Шмідінг. Крім того, за його словами, євро зараз вперше за чотири останні місяці перебуває на рівні 1,41 долара.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас