Янукович: В бюджеті треба ліквідувати ганебне явище прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: В бюджеті треба ліквідувати ганебне явище прожиткового мінімуму

Казна та Політика
625
Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність скасування у бюджеті поняття гарантованого прожиткового мінімуму зважаючи на наявність в Основному законі статті, яка регламентує виплату державою соціальної допомоги.
"Треба ліквідувати існування в бюджеті такого ганебного явища, як гарантований розмір прожиткового мінімуму", - заявив глава на засіданні керівної ради Комітету з економічних реформ в понеділок у Києві.
При цьому президент нагадав, що стаття ст.46 Конституції України вимагає забезпечення виплати державою соціальної допомоги на рівні не нижче прожиткового мінімуму.
Янукович звернувся до учасників засідання терміново внести законодавчі пропозиції щодо врегулювання даного питання. Крім того, він в вкотре запевнив, що в поточному році будуть збільшені соціальні виплати.
При цьому основною темою засідання став пошук ресурсної бази для фінансового забезпечення соціальних програм. Зокрема, Янукович говорив про те, що додаткове фінансування може бути залучено за рахунок розширення переліку об'єктів для приватизації, реалізації енергетичної стратегії для України, прискорення процесів дерегуляції, введення ринку земель, ліквідації посередницьких фірм при наданні адміністративних послуг в держструктурах, перегляду роботи податкової та митної служб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас