Україна користується популярністю у зарубіжних туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна користується популярністю у зарубіжних туристів

510
Минулого року Україну відвідали 21,1 мільйона зарубіжних туристів - це на 381 тисячу більше, ніж у 2009 році. Про це повідомив заступник голови Державної служби туризму і курортів Дмитро Заруба, пише "Комерсант-Україна".
"Отриманий від них прибуток склав близько 3,6 мільярда доларів, а це приблизно по 15 доларів на одну людину", - зазначив Заруба.
За його словами, Україна входить до числа перших десяти європейських країн за відвідуваністю. Найбільшою популярністю країна користується у туристів з Росії, Словаччини, Угорщини, Білорусі та Німеччини. Зарубіжні гості прагнуть відвідати українські бальнеологічні курорти, а також історико-культурні центри: Київ, Львів, Одесу.
Заруба також зазначив, що у зв'язку з подіями в Єгипті цього року очікується збільшення туристичних потоків до Криму на 30%.
До 2011 року в містах, де проходитимуть матчі Євро-2012, - Києві, Львові, Донецьку і Харкові - відкриють 20 інформаційних туристичних центрів. Їх розмістять в аеропортах, на залізничних та автовокзалах, а також на центральних вулицях. Консультанти центрів будуть безкоштовно надавати туристам необхідну довідкову інформацію - зокрема, про місто - у друкованому та електронному вигляді, підбирати для них оптимальні маршрути, а також продавати сувеніри.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас