Путін: Росія відновить докризовий обсяг ВВП у 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія відновить докризовий обсяг ВВП у 2012 році

Казна та Політика
195
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін розраховує вийти на докризовий рівень ВВП наступного року. "Думаю, що в 2012 році ми повністю відновимо обсяги нашого валового внутрішнього продукту - ВВП. І тоді можна буде говорити про те, що ми кризу подолали. Зараз ми перебуваємо в тренді виходу з кризи", - сказав Путін в інтерв'ю телеканалам "Росія" і "Моя планета".
Він зізнався, що під час кризи йому не було страшно, але було тривожно. "Було дуже багато факторів невизначеності - ніхто не міг сказати, як буде розвиватися ситуація у світовій економіці і в нашій. Коли є стільки факторів невизначеності та невпевненості, тоді, звичайно, це не може не викликати певної тривоги", - пояснив Путін.
"Але у нас була впевненість у тому, що ми зможемо це подолати, тому що ми усвідомлено проводили, я вважаю, правильну економічну політику. І, по-друге, тому що у нас економіка змужніла, за останні десятиліття стала іншою" , - вважає він.
Прем'єр з жалем констатував, що Росія ще не досягла того рівня диверсифікації, різноманітності своїх економічних можливостей, якого домагається влада. "Але все-таки це за останні десятиліття відбувалося. І в нас резерви накопичилися: не тільки фінансові резерви Центрального банку і уряду, а й самі галузі виробництва стали більш життєздатними", - відзначив глава уряду.
Він заявив, що влада розраховує збільшити обсяг Резервного фонду цього року до 1,5 трлн рублів. "Що стосується резервів, то нагадаю, що ми зміцнили золотовалютні резерви Центрального банку і створили два резервні фонди уряду: Фонд національного добробуту, який головним чином націлений на підтримку пенсійної системи, і Резервний фонд, який ми передбачали витрачати саме в умовах загострення економічної ситуації у світі. Ми так і зробили", - сказав він.
"Ми передбачали, що в кінці 2010 року у нас залишиться в Резервному фонді всього десь 250 мільярдів рублів. Замість цього на 1 січня поточного року ми вийшли не з такою цифрою, а з 745 мільярдами. Тобто не "попід'їдали", а навпаки, наростили. А цього року ми плануємо, що буде вже десь 1 трлн 500 мільярдів рублів", - повідомив прем'єр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас