Сукупний ВВП країн СНД за останні 10 років зріс у 6 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сукупний ВВП країн СНД за останні 10 років зріс у 6 разів

Казна та Політика
231
Сукупний ВВП країн-учасниць Співдружності Незалежних Держав збільшився у шість разів за останні десять років.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного Міжнародною організацією кредиторів (WOC) з метою оцінити інвестиційний потенціал СНД у порівнянні з іншими найбільшими торговельно-економічними блоками. Результати дослідження були представлені в Москві під час Міжнародного економічного форуму СНД.
У дослідженні WOC був розглянутий інвестиційний потенціал СНД у порівнянні з п'ятьма найбільшими торговельно-економічними блоками світу: Євросоюзом (ЄС), Азіатсько-Тихоокеанською Угодою (АПТА), Північноамериканською зоною вільної торгівлі (НАФТА), Південноамериканським спільним ринком (МЕРКОСУР) і Радою співробітництва Арабських держав Перської затоки.
У дослідженні відзначається, що до 2008 року протягом восьми років більшість країн світу демонстрували впевнене економічне зростання, яке вимагало додаткових вкладень і залучення іноземного капіталу. Інвестори з розвинених країн звернули увагу на ринки, що розвиваються, припускаючи отримання більшої віддачі від своїх вкладень, ніж у "рідному середовищі".
"За динамікою темпів приросту ВВП економіка СНД за 10 років зросла більш ніж у 6 разів, азіатська - в 4 рази, а от у розвинених країнах навіть не вийшло її подвоїти. Звичайно, криза внесла свої корективи, але показники в Азії і Латинській Америці вже вище, ніж у 2008 році, та й всі інші близькі до того, щоб повернутися на докризові рівні", - йдеться в доповіді WOC.
За 2010 рік приріст ВВП всіх торговельних блоків позитивний. На загальному фоні краще виглядають МЕРКОСУР і СНД з приростом близько 10%, випереджаючи також і НАФТА, і АПТА, відзначають в WOC.
Міжнародний економічний форум СНД "20 років разом: досвід співробітництва та перспективи" пройшов у п'ятницю в Москві. У заході, організованому Виконавчим комітетом СНД і Діловим центром економічного розвитку СНД, взяли участь представники органів виконавчої та законодавчої влади, приватного бізнесу, найбільших інвестиційних та фінансових організацій, дослідницьких та експертних центрів, професійних спілок та об'єднань усіх країн Співдружності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас