Цушко обіцяє нафтотрейдерам мільйонні штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цушко обіцяє нафтотрейдерам мільйонні штрафи

Енергетика
250
Штрафи у справі про підвищення роздрібних цін на бензин і дизельне пальне в період із грудня 2010 по січень 2011 року складе десятки мільйонів гривень.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Василь Цушко сьогодні журналістам у Києві.
Він повідомив, що комітет винесе рішення у справі про підвищення цін на нафтопродукти у вівторок, 22 березня.
"У вівторок все дізнаєтеся ... Особливі додаткові дані, які нам надали додатково, нас не переконали ... Штрафи будуть великі, це десятки мільйонів гривень", - сказав він.
Як повідомляв УНІАН, 4 січня цього року АМКУ почав розслідування діяльності цінових лідерів ринку на предмет дотримання вимог конкурентного законодавства під час ціноутворення на пальне.
Планувалося, що рішення у справі за фактом різкого зростання цін на бензини А-95 і А-92 в кінці 2010 року - на початку 2011 року в основних мережах автозаправних станцій України Антимонопольний комітет оголосить 15 березня. Проте комітет відклав винесення рішення у даній справі.
17 березня на засіданні Кабінету міністрів Азаров заявив, що вимагає застосування максимальних санкцій у випадку, якщо буде підтверджений факт картельної змови продавців нафтопродуктів в Україні.
Глава уряду нагадав, що АМКУ розглядає дії трьох мереж заправних станцій, в роботі яких є ознаки картельної змови.
Раніше у справі фігурували п'ять компаній.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас