Єфремов переконаний, що Держстат не спотворює показник інфляції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов переконаний, що Держстат не спотворює показник інфляції в Україні

Казна та Політика
427
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що якби дані про інфляцію не відповідали дійсності, то на це була б реакція Міжнародного валютного фонду.
"Ми сьогодні перебуваємо під моніторингом Міжнародного валютного фонду. І якби Держстатистики (Державна служба статистики) опублікувала одну інформацію, і вона не відповідала б дійсності, то ми негайно отримали б відповідну реакцію з боку міжнародних організацій, що сьогодні не відбувається. Це ще раз підтверджує, що опубліковані статистичні дані справедливі", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.
Єфремов також відзначив, що представники Держстату не підуть на спотворення інформації, оскільки за це передбачена відповідальність.
Він піддав критиці заяви представників опозиції, зокрема депутатів фракції БЮТ - Батьківщина, які заявляють, що реальна інфляція в Україні становить 42%, і вимагають проіндексувати відповідно до реальної інфляції заробітні плати і пенсії.
Як повідомлялося з посиланням на дані Держстату, інфляція в Україні в лютому 2011 року знизилася до 0,9% в порівнянні з 1% у січні. З початку 2011 року інфляція склала 1,9%.
У річному вимірі (відносно аналогічного місяця минулого року) інфляція за підсумками лютого сповільнилася до 7,7% в порівнянні з 8,2% за підсумками січня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас