Львівський губернатор стурбований фактами перереєстрації великих підприємств у інші регіони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівський губернатор стурбований фактами перереєстрації великих підприємств у інші регіони

Казна та Політика
217
Глава Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк висловив стурбованість фактами перереєстрації великих підприємств з Львівської області в інші регіони України.
"Не можна допускати таких фактів, як у випадку з "Львівською пивоварнею". Це підприємство направляло до бюджетів 120 млн грн і зараз зареєстровано в Запоріжжі. А скільки у нас таких суб'єктів? При цьому у нас за минулий рік недонадходження по податках і зборах склало майже 500 млн грн. Треба зрозуміти, чому від нас йдуть підприємства - це наслідок роботи податкової чи інші чинники?" - сказав він у четвер на засіданні колегії Львівської облдержадміністрації.
Цимбалюк наголосив, що така ситуація його принижує. "Якщо вам така ситуація подобається, то мене вона принижує. Я хочу, щоб ви нас проінформували, скільки ще таких підприємств, які працюють на території Львівської області, але платять податки в інші регіони", - звернувся голова Львівської ОДА до начальника Державної податкової служби у Львівській області Віталіа Пекарчука.
Глава ОДА зазначив, що податкова адміністрація не адаптувала в умовах нового податкового законодавства роботу зі сприяння малому і середньому бізнесу.
"Коли податкова штрафує на 5-6 млн грн підприємство з річним оборотом у мільйон гривень, то це значить, що ми гробимо ці підприємства. Але не всі керівники можуть підняти ці питання на рівень обласної ради чи адміністрації. І більшість з них згортають виробництво або йдуть у тінь", - заявив Цимбалюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас