Уряд обіцяє захистити "гаманці" українців від підвищення цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд обіцяє захистити "гаманці" українців від підвищення цін

Аграрний ринок
2227
Захист доходів громадян від необґрунтованого підвищення цін - це першочергове завдання уряду. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України.
"Інфляційний тиск, в першу чергу на ринок продуктів харчування і пального, залишається значним. Статистично це можуть бути частки відсотка інфляції, але для гаманця конкретної людини збільшення щоденних витрат - це важка ноша", - підкреслив Прем'єр.
Він дав низку доручень щодо забезпечення стабільності цінової політики. Зокрема, Міністерству аграрної політики і продовольства та місцевим адміністраціям доручено продовжити проведення ярмарків сільгосппродукції у великих містах, а Мінекономрозвитку - забезпечити моніторинг цін і оперативне реагування на аномальне відхилення цін на продукти.
Також Міністерству енергетики та вугільної промисловості було доручено забезпечити збільшення поставок сировини на вітчизняні нафтопереробні заводи. Бензин і дизпаливо власного виробництва повинні конкурувати з імпортним паливом, з яким в Україну, за словами Азарова, "імпортується інфляція".
Прем'єр-міністр нагадав, що Антимонопольний комітет (АМКУ) розслідує дії мереж заправних станцій, які мають ознаки картельної змови.
Нагадаємо, раніше Прем'єр-Міністр України доручив Міністерству інфраструктури та Фонду державного майна при реалізації угоди про продаж "Укртелекому" гарантувати, щоб протягом певного часу тарифи на послуги зв'язку для населення не змінювались.
У свою чергу, Мінінфраструктури також має забезпечити стабільність тарифів на пасажирські перевезення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас