Киянам радять оскаржити підвищений тариф на холодну воду в лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам радять оскаржити підвищений тариф на холодну воду в лютому

Казна та Політика
543
Усі кияни, які отримали платіжки з підвищеними тарифами за холодну воду, в праві вимагати перерахунку в столичних ЖЕКах. Про це журналістам заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак.
"По воді, за тими тарифами, які у нас діяли в лютому місяці, вода не змінилася в ціні і тариф на воду буде на 10% піднято лише починаючи з квітня, тобто з 1 березня він набирає чинності, а оплата буде тільки в квітні. Тому якщо в якійсь платіжці отримали змінену цифру, то це може бути тільки якась помилка, або неправильно нараховано. Треба звернутися до свого ЖЕКу. Якщо це не буде виправлено, звернутися до нашого головного управління житлового господарства і ми це питання терміново розслідуємо і поправимо", - зазначив Мазурчак.
Крім того, він повідомив, що в середньому зростання цін на надання гарячої води і тепла склали в середньому 32% і на сьогоднішній день продовжується надходження оплати.
"Щодо квартирної плати у нас для кожного будинку розрахований окремий тариф. Це на вимогу постанови Кабінету Міністрів №529 ... але можу сказати, що якщо використовувати знижку 10%, заплативши до 20 числа, середній тариф по місту Києву становить 2 гривні 88 копійок... Більше того, найвищий тариф у комунальних будинках, в яких встановлюємо ми (КМДА, - ред.), найвищий тариф без знижки, коли людина не заплатила (до 20 числа, - ред.), - 4 гривні 99 копійок. Це на ті 8700 будинків, які є у комунальній власності", - також зазначив Мазурчак.
За його словами, сьогодні в Києві є будинки (ОСББ, кооперативи, гуртожитки, відомчі), де КМДА не встановлює тарифи, оскільки це право встановлено за мешканцями будинків. У цих будинках тарифи можуть перевищувати 4-гривневий бар'єр, оскільки "ОСББ має для свого будинку територія ... з якоюсь інфраструктурою ... це елітні будинки і вони самі для себе встановлюють тариф для того, щоб обслуговувати цю красу навколо свого дому", - сказав Мазурчак.
"Для всіх комунальних будинків я можу сказати, що немає тарифу вище, ніж 4 гривні 99 копійок без знижок (зі знижками він ще менший). Всього більше 4 гривень у Києві платять жителі 430 будинків по місту. Всі інші укладаються в тариф до 4 гривні. А середній тариф - 2 гривні 88 копійок з 10-відсотковою знижкою", - підкреслив Мазурчак.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас