Нацбанк запропонував страхувати великі депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк запропонував страхувати великі депозити

Кредит&Депозит
1318
Національний банк вийшов на ринок з новою ідеєю - ввести страхування депозитів на велику суму.
Усіх зацікавлених осіб Нацбанк просить активно висловлюватися з приводу новації. Сам він вважає, що додаткове страхування - справа потрібна, бо допоможе захистити вкладників і підвищити довіру до банківської системи.
Як повідомляє прес-служба НБУ, страхувати пропонується депозити, розміщені на термін більше року і перевищують 150 тис. грн - тобто суму, що гарантовано виплачується зі спеціального фонду в разі банкрутства банку. Поширити страхування хочуть на депозити як в національній, так і в іноземній валюті, а також на вклади у банківських металах. Крім того, пропонується розглянути питання про страхування ще і довгострокових депозитів юридичних осіб. Страхування по ідеї повинно бути добровільним.
У НБУ вважає, що страхування депозитів допоможе уникнути ситуації, коли вкладники, побоюючись банкрутства банку, розбивають депозит на більш дрібні вклади, розподіляючи їх по різних банках. Банкам нововведення теж повинно бути вигідно: вони зможуть збільшити довгострокові ресурси для інвестування в економіку, що сприятиме створенню нових робочих місць, підвищенню добробуту населення, подальшому економічному зростанню країни.
За підсумками січня чистий приплив депозитів населення в українські банки склав 5,2 млрд. грн. За місяць депозитний портфель фізосіб зріс на 1,9% до 276,95 млрд. грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас