Медична складова Євро-2012 обійдеться Україні в 1,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медична складова Євро-2012 обійдеться Україні в 1,3 млрд грн

Казна та Політика
363
Медичне забезпечення Євро-2012 в Україні обійдеться державі в 1,3 млрд грн. Основну частину коштів - понад 600 млн грн - планується витратити на технічне оснащення та ремонт 21 лікарні в Києві, Донецьку, Львові та Харкові, де будуть проходити матчі чемпіонату.
Причому ці лікарні відбиралися за принципом десятихвилинної доступності - в радіусі 3 км від стадіонів, на яких проходитимуть ігри. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.
Зокрема, в Києві будуть дооснащені міські лікарні, розташовані недалеко від НСК "Олімпійський", - №12, 17, 14, 18 і Олександрівська клінічна лікарня.
"Буде докуповуватися обладнання, необхідне для надання екстреної медичної допомоги, - дихальні апарати, діагностичне та рентгенівське обладнання", - уточнила начальник відділу організації медичного забезпечення Євро-2012 МОЗ Світлана Синельник.
На організацію роботи медпунктів на стадіонах і тренувальних базах, в аеропортах і на залізничних вокзалах, на пунктах пропуску через держкордон і на закупівлю 304 реанімобілів в МОЗ планують виділити понад 200 млн грн. Крім того, на автомобільних трасах між містами Євро-2012 будуть обладнані мобільні медпункти.
"Бригади швидкої медичної допомоги чергуватимуть на відстані десятихвилинної доступності на ділянках автодоріг між містами проведення чемпіонату. Ми повинні забезпечити максимальну доступність медичної допомоги", - зазначила Синельник.
Близько 5 тис. медиків передбачається навчити англійської мови і підвищити рівень їх кваліфікації відповідно до міжнародних стандартів.
"Це будуть так звані польові навчання, коли бригади медиків будуть тренуватися надавати допомогу в польових умовах, на стадіонах. При цьому буде досягнуто оптимальне розташування медпрацівників під час проведення матчів. Лікарів навчатимуть працювати зі страховими полісами, для швидкої допомоги будуть закуплені сучасні реанімобілі", - розповів радник міністра охорони здоров'я Володимир Юрченко.
За його словами, теоретична частина програми МОЗ уже освоєна, проведенню заходів поки заважає брак бюджетного фінансування.
Разом з тим кошти, передбачені в бюджеті, досі не надійшли на рахунки МОЗ, що може порушити графік виконання заходів. За словами першого заступника глави Національного агентства з питань підготовки до Євро-2012 Олександра Бірсана, медичне забезпечення Євро-2012 має на увазі забезпечення якісними медпослуги туристів і вболівальників, а також плани медичного реагування.
"Я не бачу тут великих проблем, крім необхідного фінансування", - зазначив Бірсан.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас