Японія звернулася по допомогу до Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія звернулася по допомогу до Євросоюзу

Казна та Політика
1133
Європейський союз отримав від Японії детальне прохання про надання допомоги у зв'язку з наслідками землетрусу, заявив у Брюсселі у вівторок голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
"Із задоволенням оголошую, що Європейський Союз зробив у зв'язку з цим консолідовану пропозицію японській владі", - йдеться в заяві Баррозу, поширеній в Брюсселі.
Глава Єврокомісії запевнив японський народ і японський уряд у підтримці Євросоюзу в цей тяжкий момент. Він висловив своє захоплення тим, з якими рішучістю і мужністю японці реагують на біду, що їх застала.
11 березня 2011 рокув 130 км від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 8,9 (за даними японських сейсмологів), який викликав потужне цунамі.
За останніми даними японської поліції, підтверджена загибель 3,37 тис. осіб, понад 6,7 тис. людей вважаються зниклими безвісті. Поранення отримали майже 1,9 тис. осіб. Між тим, за неофіційними даними різних ЗМІ, число загиблих може перевищити 6 тис., а безвісті пропало понад 17 тис. осіб.
Після землетрусу на АЕС у префектурі Фукусіма вийшла з ладу система охолодження реакторів, що призвело до їх перегріву і викиду радіації. З 20-кілометрової зони поблизу постраждалої АЕС було евакуйовано понад 185 тис. осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас