Путін агітує Україну вступати в Митний союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін агітує Україну вступати в Митний союз

Казна та Політика
685
Росія вітала б переговори щодо приєднанню України до Митного союзу
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив про цей, відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції за підсумками Міждержради ЄврАзЄС і засідання Ради міністрів Союзної держави.
"Це суверенне рішення української держави. Ми вітали б переговори з Україною щодо цього питання, будемо до цього прагнути, будемо розмовляти з нашими партнерами", - заявив Путін.
За його словами, рішення про приєднання до інтеграційних об'єднань повинні прийняти український народ, парламент і президент. " Звичайно, ми вважаємо, що в цьому випадку інтеграційні процеси, такі, як Митний союз, Єдиний економічний простір, були б більш повноцінними, навіть якщо подивитися на наш загальний ринок", - сказав він.
Путін звернув увагу й на ще один аргумент: "Ми знаємо, що Україна веде переговори із створення з Євросоюзом зони вільної торгівлі. Рівень митного захисту, який Україна виробила собі при вступі в СОТ, більш ніж у два рази нижчий, ніж наш єдиний митний тариф. І навіть у випадку приєднання Росії до СОТ на тих підставах, які ми зараз для себе визначили з партнерами з перемовин СОТ, він майже не зміниться - він буде у два рази вищим, ніж український".
"Це означає, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі разом з Євросозом і змушена буде поступитися у багатьох позиціях, чутливих для української економіки, то вона, зрозуміло, буде розраховувати на те, що ці товари підуть на російський ринок. А ми не зможемо цього дозволити собі зробити", - відзначив російський прем'єр.
За його словами, у цій ситуації Росія буде змушено почати вишиковувати кордон: "Ми з колегами - і з Білорусією, і з Казахстаном - звочайно віддаємо собі в цьому звіт. Я не вірю, що й Казахстан, і Білорусь негайно поставлять перед Росією питання про закриття митного кордону. Не треба бути експертом, щоб зрозуміти, що наслідки будуть важким".
За його словами, це поганий сценарій розвитку подій, у тому числі маючи на увазі й характер взаємин Росії та України. "А ось вести переговори з Євросоюзом у форматі Єдиного економічного простору, або Митного союзу - це зовсім інша справа, і позиції зовсім інші, набагато більш виграшні", - сказав Путін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас