В Мережі з'явився компромат на Bank of America — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мережі з'явився компромат на Bank of America

Казна та Політика
1194
Група хакерів Anonimus, пов'язана з організацією Wikileaks, опублікувала в інтернеті закриту переписку Bank of America - найбільшого банку США за обсягом активів, повідомляє видання The Daily Telegraph.
Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж ще наприкінці минулого року заявляв в інтерв'ю Forbes, що в нього є сотні тисяч компрометуючих документів, пов'язаних зі "скандальними порушеннями та неетичною поведінкою" банків, зокрема, про Bank of America. Він обіцяв оприлюднити їх, якщо виникне загроза його видачі в США. Однак публікацію документів розмітила не Wikileaks, а група Anonimus.
Наприкінці минулого року вона атакувала сайти американських компаній, які відмовилися співпрацювати з Wikileaks. Хакери групи Anonimus заявляють, що колишній співробітник одного з підрозділів Bank of America - страхової компанії Balboa передав їм електронну переписку, скриншоти документів і заяви співробітників компанії.
Документи доводять, що банк без законних підстав виселяв з будинків людей, які побрали в нього іпотечні кредити, і припинили виплачувати відсотки.
У випадку якщо клієнт банку припиняє виплату відсотків з іпотечного кредиту, суд може залишити житло в його користуванні за умови, що він зможе через якийсь час почати знову виплати за заставною. Якщо банк зможе довести неплатоспроможність позичальника, він може позбавити його права на проживання в будинку й продати житло.
Після початку фінансової кризи 2008 року мільйони американців виявилися не здатними платити з іпотечних кредитів, і банки почали виселяти людей з будинків. Критики затверджують, що в багатьох випадках банки маніпулювали документами, щоб добитися виселення
Компанія Balboa займалася, у тому числі, страхуванням житла. У внутрішній переписці цієї компанії, опублікованій хакерами Anonimus, говориться про те, що співробітники Balboa мали намір вилучити якісь документи з досьє, що стосуються застрахованих будинків.
Представники Bank of America заявляють, що опублікована переписка не стосується справ з позбавлення американців прав з іпотечної заставної і їх виселення.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас