Fitch підтвердило рейтинг Великобританії "AAA", прогнозує зростання ВВП на 1,6% в 2011р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг Великобританії "AAA", прогнозує зростання ВВП на 1,6% в 2011р

Казна та Політика
146
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинг Великобританії на рівні "AAA" зі "стабільним" прогнозом, повідомляється в прес-релізі агентства.
Рейтинг країни підтримується гнучкістю економіки та фінансової системи країни, а також політичною та соціальною стабільністю, відзначають експерти Fitch.
"Наслідки глобальної фінансової кризи продовжують позначатися на економіці Великобританії та перспективах її фінансів. Проте зусилля з істотної консолідації бюджету та зменшення ризиків у фінансовому секторі підтримують "стабільний" прогноз рейтингу "AAA", - заявила директор групи суверенних рейтингів Fitch Марія Малас-Мруех.
Ризиками для рейтингів Великобританії є великий бюджетний дефіцит і стрімко зростаючий держборг, однак вони компенсуються потужною програмою, що й заслуговує довіри, фінансової консолідації, говориться в прес-релізі.
Уряд Великобританії розраховує скоротити бюджетний дефіцит з 10% ВВП, прогнозованих на 2011 рік, до 1,9% ВВП до квітня 2015 року.
Крім того, оцінка Fitch реальних і потенційних витрат на підтримку фінансового сектору країни стала більш сприятливою після того, як Lloyds Banking Group вийшла з державної програми захисту банківських активів (Government Asset Protection Scheme) і поступово покращився стан банківського сектору Великобританії, відзначається в повідомленні агентства.
Курс фунта стерлінгів до долара США виріс у понеділок на 0,3% - до $1,6132 за фунт.
За оцінками Fitch, економіка Великобританії зросте в 2011 році на 1,6%, в 2012 році - на 1,7%. В 2010 році британський ВВП піднявся на 1,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас