Бродський: Із 2 тисяч підприємств ПДВ автоматом отримають лише 23 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: Із 2 тисяч підприємств ПДВ автоматом отримають лише 23

Казна та Політика
912
З 2 тисяч підприємств, що звернулися по автоматичне відшкодування податку на додану вартість, ПДВ "автоматом" отримають лише 23 компанії.
Про це повідомив урядовий уповноважений з питань дерегуляції Михайло Бродський.
Так, з 1 березня почала працювати система відбору заявок для автоматичного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Даний відбір здійснюється комп'ютером за критеріями, затвердженими новим Податковим кодексом. Одним з критеріїв допуску компаній до автоматичного повернення ПДВ є наявність на підприємстві середньої заробітної плати в розмірі не менше 2,5 мінімальних зарплат (що становить 2,3 тисячі грн). Подібний показник компанія повинна продемонструвати всі чотири квартали поспіль.
Станом на початок березня на отримання автоматичного відшкодування ПДВ надійшло 2 тисячі заявок. З них 1,6 тисячі не потрапили в число відібраних у зв'язку з невідповідністю вищевказаному критерію "середньої зарплати".
Ще 150 компаній не пройшли комп'ютерний відбір у зв'язку з наявністю податкового боргу. Ще незначна кількість підприємств також не отримали право на автоматичний ПДВ за іншими критеріями.
Таким чином, за показником, закладеним в ПК, право на автоматичне відшкодування ПДВ отримали лише 23 підприємства.
Решта 1977 підприємств будуть піддані двомісячній камеральній перевірці на загальних підставах.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас