Багатомільярдний секретний фонд дозволить Каддафі довго воювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багатомільярдний секретний фонд дозволить Каддафі довго воювати

Казна та Політика
1059
Муамар Каддафі має в своєму розпорядженні багатомільярдну суму готівкових грошей, яка захована в Тріполі, пише газета New York Times з посиланням на джерело в розвідці США та інших західних спецслужб.
Як стало відомо виданню, величезні суми готівкових зберігаються у полковника Каддафі в лівійському Центральному банку та інших банках в лівійській столиці та її околицях. Джерела стверджують, що з початку збройного конфлікту в цій північноафриканській державі частина грошей була перевезена з банків в резиденцію Каддафі. Відомо, що готівкові суми розділені на лівійські динари, долари США і, можливо, на іншу валюту. Гроші на особистих рахунках Муамара Каддафі, швидше за все, є малою частиною тієї суми, яка є в його розпорядженні, повідомив газеті експерт по Близькому Сходу Кеннет Барден. Ці астрономічні гроші дозволять Каддафі довго протистояти озброєним прихильникам опозиції, зокрема, фінансувати африканських найманців, відзначає видання.
Країни Європейського Союзу у вівторок, 8 березня, домовилися про введення додаткових фінансових санкцій проти охопленої зіткненнями Лівії, які передбачають, зокрема, заморожування коштів суверенного фонду і центрального банку країни, нагадує РІА Новини.
В кінці лютого ЄС за застосування насильства відносно мирних маніфестантів ввів заборону на в'їзд до країн Євросоюзу 26 осіб, включаючи Муамара Каддафі та п'ятьох членів його сім'ї, були заморожені їхні активи в Європі. Рада ЄС також схвалила введення заборони на постачання до Лівії зброї, боєприпасів та спецзасобів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас