Суд у Франції оштрафував Google на 430 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у Франції оштрафував Google на 430 тисяч євро

Казна та Політика
246
Суд у Парижі оштрафував компанію Google на 430 тисяч євро (майже 600 тисяч доларів). Про це повідомляє Agence France-Presse.
Позов до корпорації, що володіє найбільшим пошуковиком, був поданий групою французьких кіновиробників. Вони вважають, що Google послідовно ігнорував їхні прохання виключити з результатів пошуку посилання на належні їм матеріали. За словами позивачів, уривки з фільмів були безпосередньо доступні через сервіс Google Video.
Google France і Google Inc. визнані винними за чотирма епізодами порушення авторських прав. Компаніям доведеться, крім штрафу, компенсувати судові витрати кіновиробникам. У Google вже пообіцяли подати апеляцію на рішення суду.
Багатотисячні позови проти великих корпорацій, в тому числі Google - не рідкість. У 2010 році Google довелося зіткнутися з серією звинувачень у незаконному зборі особистих даних. Служби захисту споживачів у Німеччині та Іспанії стверджували, що автомобілі, оснащені камерами Google Street View, незаконно збирали дані про Wi-Fi мережі жителів міст, в яких проводилася зйомка для картографічного сервісу. Тоді в Німеччині пошуковику пригрозили штрафом в 300 тисяч євро у разі відмови надати жорсткі диски із зібраною інформацією про приватні бездротові мережі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас