Українські профспілки погрожують МВФ через пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські профспілки погрожують МВФ через пенсійну реформу

Казна та Політика
511
Проект пенсійної реформи, запропонований урядом, дасть можливість скоротити дефіцит бюджету Пенсійного фонду України (ПФУ) на 5%.
Як вказується в повідомленні медіа-центру Федерації профспілок України (ФПУ), дані розрахунки провела ФПУ на підставі поданого до парламенту законопроекту.
"За умови загального дефіциту Пенсійного фонду в 2010 році понад 36 мільярдів гривень економія на витратах від підвищення пенсійного віку для жінок в розрахунку на рік становить не більше ніж 0,6 мільярда гривень, а весь пакет урядових "пенсійних ініціатив" дає можливість розраховувати на економію лише 1,7 мільярда гривень, що становить менше ніж 5% від загальної суми дефіциту", - йдеться в повідомленні.
У той же час профспілки вимагають від Міжнародного валютного фонду (МВФ) відкликати свої вимоги до України щодо підвищення пенсійного віку для жінок: "Вимагаємо від МВФ негайно зняти вимоги до уряду щодо підвищення пенсійного віку для жінок і збільшення необхідного пенсійного стажу на 10 років, як умови кредитування України". У разі невиконання ультиматуму профспілки мають намір почати публічну кампанію за припинення співробітництва з МВФ.
ФПУ також повідомляє, що завтра, 11 березня, активісти пікетуватимуть представництво МВФ в Україні у зв'язку з неправомірним втручанням Фонду у внутрішню соціальну політику держави.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас