Присяжнюк: Земельна реформа вимагає невідкладних змін законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Земельна реформа вимагає невідкладних змін законодавства

Аграрний ринок
357
Проведення земельної реформи дозволить вперше за останні десятиліття легалізувати землевласників, створити прозорий оборот земель сільгосппризначення і забезпечити продовольчу безпеку. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
На думку міністра, проводити земельну реформу в Україні необхідно виключно з урахуванням інтересів України та її громадян.
"Я чітко усвідомлюю, що неможливо почати обговорення без розуміння базових напрямів, над впровадженням яких активно працює зараз Міністерство. При цьому впровадження аграрної стратегії має забезпечити комплексність і системність державної сільськогосподарської політики", - відзначає Присяжнюк у своїй статті "Аграрна стратегія України", опублікованій в "Урядовому кур'єрі".
Глава Мінагропроди переконаний, що пріоритетними завданнями на 2011 рік є зміна законодавчої бази і приведення її у відповідність не лише з викликами глобального ринку, але і до реалій економічного сьогодення. У рамках реформування законодавчої бази планується наповнення електронного загальнодержавного кадастру землі, зменшення часу на реєстрацію прав власності на землю до 14 днів, проведення інвентаризації земельних ресурсів та затвердження паспортів агропромислового виробництва.
"Лише з допомогою земельної реформи можна забезпечити дієвий механізм реалізації права власності на землю. Позиція Президента і Міністерства аграрної політики полягає в тому, щоб не допустити обезземелення українського селянина. Невідкладне прийняття земельного законодавства забезпечить введення в дію обороту землі з початку наступного року. Крім того, воно буде гарантувати встановлення порядку продажу земельних ділянок на відкритих торгах і конкурсах.
У той же час, закон запобіжить спекулятивним операціям та монополізації ринку земель сільськогосподарського призначення. Вказану законотворчу роботу ми плануємо завершити протягом першого півріччя поточного року", - запевнив глава Мінагропроди.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас