Королевська просить Азарова взяти під особистий контроль ситуацію з хлібом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська просить Азарова взяти під особистий контроль ситуацію з хлібом

Аграрний ринок
357
Глава парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська просить прем'єр-міністра України Миколи Азарова взяти під особистий контроль ситуацію на ринку хліба.
"Прошу доручити відповідним центральним органам виконавчої влади забезпечити наявність у продажу і стабільність цін на соціально значущі продукти харчування на всій території України", - йдеться в депутатському зверненні Королівської до прем'єр-міністра України, повідомили УНІАН у прес-службі глави парламентського комітету.
У прес-службі відзначили, що минулими вихідними в Луганській області склалася критична ситуація навколо поставок соціальних груп хліба. Найбільш складною була ситуація в містах Ровеньки та Свердловськ, де було зафіксовано повна відсутність хліба в роздрібному продажі. На думку Королевської, незабезпечення хлібом цілого регіону можливе лише шляхом змови відповідних суб'єктів, зловживають своїм монопольним становищем на ринку хліба і борошна. Метою такої змови є спекуляції з цінами на хліб.
"Останнім часом ми дуже часто спостерігаємо проблеми з продовольством в нашій державі. Спочатку соціальну напругу спровокувала відсутність гречки, внаслідок чого ціни на неї зросли в кілька разів. Потім подібна ситуація спостерігалася з пшеничним борошном. Аналогічне положення справ можна спрогнозувати на ринку інших соціально- значущих продуктів харчування", - йдеться у зверненні народного депутата.
"Я вважаю, що ситуація вийшла за рамки допустимої. На мою думку, держава зобов'язана використовувати всі наявні владні повноваження для стабілізації ринку продовольства та недопущення подальших подібних випадків", - пише Королевська.
З урахуванням вищевикладеного, керуючись статтями 16 і 17 Закону України "Про статус народного депутата України", Королевська звернулася до прем'єр-міністра України з проханням взяти під особистий контроль ситуацію на ринку хліба в Луганській області. Також вона просить дати відповідні доручення щодо проведення об'єктивної та ґрунтовної перевірки причин відсутності соціальних груп хліба в роздрібному продажі і наявності можливих зловживань з боку постачальників борошна і хліба, а також вжити всіх можливих заходів у рамках владних повноважень з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.
"Прошу вас доручити відповідним центральним органам виконавчої влади забезпечити наявність у продажу і стабільність цін на соціально значущі продукти харчування на всій території України", - йдеться в листі Королевської.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас