Нацбанк України посилив порядок видачі валютної ліцензії небанківським фінустановам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України посилив порядок видачі валютної ліцензії небанківським фінустановам

Кредит&Депозит
318
Національний банк України посилив порядок видачі небанківським фінансовим установам і "Укрпошті" генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій.
Зокрема, отримання генліцензії можливо тільки в тому випадку, якщо термін діяльності небанківської фінустанови в сфері надання резидентам фінансових послуг становить не менш ніж повний календарний рік.
НБУ наділив себе правом відкликати валютну генліцензію у разі, якщо втратила чинність ліцензія на здійснення фінансових послуг, яка була видана відповідним регулятором.
При подачі заявки на отримання валютної генліцензії Нацбанк зобов'язав надавати нотаріально завірену копію статуту небанківської фінустанови, а також баланс і звіт про результати фінансової діяльності.
Згідно з внесеними змінами, у разі збиткової діяльності фінустанови за попередній рік НБУ може як відмовити у наданні валютної генліцензії, так і відкликати її.
З 8 березня загальний термін розгляду Нацбанком документів для отримання генеральної ліцензії небанківськими фінустановами не може перевищувати 50 робочих днів з дати їх надходження. До цього НБУ повинен був ухвалити рішення про надання або відмову в наданні генеральної ліцензії протягом 20 робочих днів з дати надходження документів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас