Львівська облрада вимагає звільнити Костянтина Грищенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівська облрада вимагає звільнити Костянтина Грищенка

Казна та Політика
395
Депутати Львівської обласної ради вчора ухвалили звернення до президента Віктора Януковича з вимогою звільнити міністра закордонних справ Костянтина Грищенка. За це проголосували 73 з 116 депутатів. На їхню думку, своєю діяльністю міністр сприяє порушенню прав українців за кордоном, зокрема в Росії. "18 лютого у Верховній Раді. Костянтин Грищенко підкреслив, що російська влада мала всі правові підстави для закриття українських організацій в Російській Федерації (Бібліотеки української літератури та Організації українців Росії в Москві). Цілком очевидними є наміри української влади разом з російською створити на території сусідньої держави нові альтернативні організації етнічних українців, які будуть абсолютно підконтрольні Кремлю, - йдеться у зверненні.- Такі дії міністра Грищенка потрібно кваліфікувати як відверту зраду інтересів українського народу".
На думку ініціатора звернення - депутата облради Святослава Шеремета (фракція Народного руху), "зараз складається ситуація, коли Міністерство закордонних справ України насправді є міністерством закордонних справ іншої держави - найближчого нашого сусіда Росії".
Проти звернення виступила фракція Партії регіонів Львівської облради. "Дане звернення абсолютно політичне і не має ніяких конструктивних підстав для подібних звинувачень. МЗС України працює виключно в інтересах українського народу і країни в цілому", - підкреслив у бесіді з головою цієї фракції Ігор Грещук.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас