Підприємцям дозволять працювати без печаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємцям дозволять працювати без печаток

1219
Відтепер підприємці зможуть самостійно визначати, потрібні їм для роботи печатки чи ні. Законопроект, який вводить принцип ведення господарської діяльності суб'єктами приватного права без печатки, після розгляду на засіданні Кабміну передано на розгляд до Верховної Ради.
Як повідомили Коментарям в прес-службі Держкомпідприємництва, це буде черговим кроком для спрощення ведення бізнесу в Україні. "За оцінками представників Міжнародної фінансової корпорації, він дозволить країні піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку на кілька пунктів", - повідомив уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський.
Після ухвалення закону, печатки будуть мати виключно інформаційний характер, а не дозвільний, як це було досі. Вони будуть використовуватися за бажанням підприємця. Таким чином, необхідність мати печатку всім суб'єктам господарської діяльності відпаде.
"Закон дозволить бізнесу заощадити час і гроші. Адже на сьогодні підприємці після державної реєстрації змушені проходити ще дві процедури, які вимагають додаткових тимчасових і грошових витрат - отримати дозвіл МВС на виготовлення печатки і власне виготовити саму печатку. На це підприємець витрачав 5-7 днів і платив близько 400 грн. Дозвіл МВС на виготовлення печаток і штампів минулого місяця вже було скасовано", - нагадав Бродський.
Нагадаємо, згідно з проведеним експертами Світового банку в 2010 році аналізом легкості відкриття бізнесу, в більшості країн Європи та СНД (крім України, Азербайджану та Росії) немає обов'язкової вимоги для підприємців мати печатку.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас