У туристичному рейтингу Україну опустили до рівня Африки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У туристичному рейтингу Україну опустили до рівня Африки

Казна та Політика
441
Складає рейтинг конкурентоспроможності туристичного ринку організація "Всесвітній економічний форум". Цього року оцінювалися 139 країн. У рейтингу-2009 Україна займала 77-у позицію з 133.
У європейському регіоні Україна випередила тільки Вірменію, Боснію і Герцеговину та Молдову.
"Враховуючи їх слабкий розвиток, ці країни потребують значних інвестицій для модернізації інфраструктури, необхідної для підтримки сфери туризму і подорожей", - відзначають укладачі рейтингу.
Законодавство, що регулює туристичну галузь, не дало Україні піднятися вище 64-го місця по цій позиції. Ще гірше йдуть справи з безпекою (82-е місце). Міжнародні експерти розвіяли ілюзії і з приводу багатого людського, культурного і природного потенціалу нашої країни. За цим показником Україна сто вісімнадцята.
Автори рейтингу трохи підсолодили пігулку, виставивши Україні високий бал за таким показником як "здоров'я і гігієна" (17-е місце) і "доступність ринків" (20-е). При цьому справи на митниці залишають бажати кращого. Україна потрапила в другу сотню як за ефективністю роботи митниці, так і за прозорістю діяльності прикордонників.
"Незважаючи на те, що європейський регіон в цілому відкритий для торгівлі і переміщення людей, деякі країни відстають", - наголошується в рейтингу.
Серед таких відстаючих згадані Боснія і Герцеговина та Україна.
Росія займає в рейтингу 59-е місце, Грузія - 73-є, а трійку лідерів склали Швейцарія, Німеччина і Франція.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас