Цушко перевіряє продавців гречки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цушко перевіряє продавців гречки

Аграрний ринок
568
Як повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, за попередніми результатами розгляду однієї зі справ, виявлено ознаки змови окремих учасників ринку щодо безпідставного підвищення цін на крупу гречану врожаю 2009 року.
У ході вказаних справ з'ясовано, що істотне підвищення цін на гречку було вчинено фасувальниками цієї продукції, які за чинним законодавством визначені як виробники продукції. Зокрема, фасувальники, маючи невелику собівартість послуг з фасування, значно підвищували ціни на вже фасовану крупу, яка поставляється в торговельні мережі.
Рішення в цих справах АМКУ має намір ухвалити найближчим часом.
Крім того, з метою уникнення ажіотажного попиту, АМКУ зобов'язав великих виробників крупи Київської області - ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів" та колективне підприємство "Білоцерківхлібопродукт" здійснювати реалізацію залишків гречки, що є на підприємствах, безпосередньо в торгові мережі.
Як відомо, після різкого підвищення цін на гречку в Україні на початку лютого Мінагропрод і провідні підприємства-виробники гречаної крупи підписали Меморандум, який передбачає встановлення оптово-відпускної ціни на крупу гречану на рівні не вище 12,6 грн./кг, а роздрібну ціну - на рівні 13,90-14,00 грн./кг. Разом з тим, в деяких торгових мережах ціна на гречку сьогодні перевищує максимальні 14 грн./кг.
Разом з тим 3 березня Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект, що передбачає зниження ставки http://money.comments.ua/2011/03/03/235967/rada-otmenila-poshlini.html ввізного мита на гречку з 20 % до 0% до 1 червня.
Нагадаємо, через дефіцит гречки Україна має намір імпортувати з Китаю 20 тисяч тонн крупи. Згідно з попередніми розрахунками, відпускна ціна на китайську гречку в Україні буде складати 10-11 грн. за кілограм. Як повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України, експертиза показала: гречка з Китаю суттєво не відрізняється від української.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас