Північна Корея попросила продовольство у Зімбабве — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північна Корея попросила продовольство у Зімбабве

Аграрний ринок
212
Влада Північної Кореї в пошуках джерел продовольства не стала обмежуватися розвиненими державами і звернулася за допомогою до найбідніших країн світу.
За інформацією південнокорейської газети "Чунан ільбо", серед держав, у яких Пхеньян попросив допомоги, виявилася Зімбабве.
За даними МВФ, в 2010 році ВВП Зімбабве на душу населення склав 475 доларів. Тим часом в КНДР, за відомостями ЦРУ, цей показник перевищив 1200 доларів. Посилаючись на дипломатичне джерело в Південній Кореї, газета пише, що надіслати продовольство КНДР також попросила і ряду інших країн Африки, які самі зазнають труднощів із забезпеченням населення їжею, повідомляє Lenta.ru.
Нагадаємо, раніше по 400 тисяч тонн рису до Північної Кореї щороку відправляли з півдня, проте в 2008 році надання допомоги було згорнуто. Це відбулося після приходу до влади адміністрації Лі Мен Бака, відносини якого з режимом Кім Чен Іра почали погіршуватися.
У 2010 році Сеул запропонував Пхеньяну відновити постачання продовольства, натомість вимагаючи визнання провини в загибелі південнокорейського корвета "Чхонан". КНДР, яка від початку заперечувала свою причетність до затоплення корабля, цю пропозицію відкинула. Між тим неофіційну допомогу на північ відправляють південнокорейські активісти, які переправляють її через кордон за допомогою повітряних куль.
Західні країни, коментуючи численні прохання КНДР про допомогу, висловили сумніви в її необхідності. На їхню думку, за вимогами надіслати продовольство стоять політичні мотиви, тоді коли справжнього голоду в країні не спостерігається.
Тим часом в Південній Кореї вважають, що їжі жителям півночі дійсно може не вистачати, однак справжньою причиною її нестачі є не низька врожайність рису та інших культур, а вкрай неефективна система розподілу продовольства.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас