За межею бідності живуть в Україні 18,7% жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За межею бідності живуть в Україні 18,7% жінок

Казна та Політика
192
Жінки в Україні, серед яких багато людей похилого віку пенсіонерок (адже живуть вони довше чоловіків) і домогосподарок, матеріально живуть гірше за чоловіків. Такі дані надав Київський міжнародний інститут соціології за результатами опитування 2032 респондентів.
"Нам не вистачає грошей навіть на їжу", - констатують 18,7% жінок (і 11,1% чоловіків). "Нам вистачає грошей на їжу, але купити одяг вже важко", - відзначають 45,7% жінок (і 42,2% чоловіків).
"У нас достатньо грошей на їжу і одяг і ми можемо дещо відкласти, але цього недостатньо, щоб купувати дорогі речі (такі як телевізор чи холодильник)", - так відповіли на питання про добробут 30,7% жінок (і 37, 5% чоловіків). "Ми можемо дозволити собі купувати деякі дорогі речі (такі як телевізор чи холодильник)", - таку відповідь дали всього лише 3,9% жінок (і 7,9% чоловіків).
За даними опитування, можуть дозволити собі придбати все, що хочуть, 0,1% жінок (і 0,2% чоловіків). Вагалися з відповіддю 0,9% жінок (і 1,1% чоловіків).
Якщо взяти за "межу бідності" позицію "нам не вистачає грошей навіть на їжу", відповідно, за цією межею виявиться 18,7% жінок.
"Можна сказати, що, в цілому, кожна третя сім'я в Україні перебуває за межею бідності, і дві третини від цього числа становлять жінки, - говорить провідний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАНУ Юлія Галустян. - Причому для нас характерний феномен "культурних злиднів", коли незабезпеченими виявляються освічені й висококваліфіковані працівники. Жінки вважають досить вагомим щомісячним сімейним доходом 12-18 тисяч гривень. Багато жінок самі утримують сім'ю, а 23% з них мали досвід відкриття своєї справи".
За словами правозахисників, політика нинішньої влади дискримінує жінок.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас