Обама: Підручні Каддафі відповідатимуть за неприйнятну жорстокість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Підручні Каддафі відповідатимуть за неприйнятну жорстокість

Казна та Політика
319
Президент США Барак Обама знову попередив владу Лівії, що їм доведеться відповісти за заподіяне ними насильство, і повідомив, що НАТО розглядає всі варіанти реагування на події в Лівії.
Як передає РІА Новости, про це він заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Австралії Джулією Гіллард, що перебуває у Вашингтоні з візитом.
"Я хочу дуже чітко дати зрозуміти підручним полковника Каддафі... Вони будуть залучені до відповіді... США будуть стояти пліч-о-пліч з народом Лівії, якому довелося зіткнутися з неприйнятною жорстокістю", - сказав Обама.
Американський президент вкотре підкреслив, що США розглядають всі варіанти відповіді на події в Лівії.
"На даний момент НАТО готується до консультацій в Брюсселі з усьому спектру варіантів реагування на насильство в Лівії, включаючи, військові", - підкреслив господар Білого дому.
Він також повідомив, що США продовжують допомагати лівійським громадянам, і що він розпорядився виділити додаткові 15 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу на додаток до 10 мільйонів, виділених в лютому.
Раніше генеральний секретар північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен заявив, що НАТО не має наміру втручатися в ситуацію в Лівії, але як оборонний альянс і організація із забезпечення безпеки здійснює "ретельне планування стосовно будь-якого можливого розвитку подій".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас