СБ: Плани щодо реформування фінансової системи можуть негативно позначитися на країнах, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Плани щодо реформування фінансової системи можуть негативно позначитися на країнах, що розвиваються

Казна та Політика
170
Плани провідних економік з реформування глобальної фінансової системи можуть негативно позначитися на країнах, що розвиваються. Про це заявив головний фінансовий директор Світового банку (СБ) Вінченцо Ла Віа, передає Reuters.
Він вважає, що рішення країн з розвиненою економікою не обов'язково добре підходять для країн, що розвиваються.
"Не сприймаючи країни, що розвиваються, досить серйозно і не звертаючи уваги на небажані наслідки для них, можна підірвати всі зусилля зі створення більш стабільної світової фінансової системи", - написав В.Ла Віа в гостьовій колонці The Financial Times.
Як вважають фінансові аналітики, Basel III (нові фінансові стандарти, узгоджені регуляторами в минулому році) пом'якшать удар по банківському сектору. Вони змусять банки мати високоякісний капітал у 7% ризику активів, що приносять дохід.
Але В.Ла Віа заявив, що ринкові економіки, які формуються, не можуть відповідати таким правилам залучення капіталу. Це один із прикладів неправильного підходу до спрощення механізмів для всього світу.
"Підхід регулюючих органів до охорони найбільших банків світу не взяв до уваги можливі наслідки впливу цих механізмів на країн, що розвиваються, і світову економіку", - сказав В.Ла Віа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас