Уряд виділить 5 млрд грн на форвардні закупівлі сільгосппродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд виділить 5 млрд грн на форвардні закупівлі сільгосппродукції

Аграрний ринок
169
Надмірна лібералізація аграрного ринку викликала дефіцит і стрімке подорожчання певних груп сільськогосподарської продукції. Про це в інтерв'ю радіо "Свобода" заявив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.
"Та ситуація, яка цього року виникла з низкою продуктів харчування, у тому числі з гречкою, - це певний сигнал для держави, оскільки ми сподівалися, що ринок усе відрегулює. Але в аграрному секторі не так відбувається. Цей сектор і в розвинених, і в недемократичних країнах - найбільш врегульовано, оскільки продовольча безпека - це питання номер один", - сказав міністр. Присяжнюк впевнений, що уряд зробив висновки з чергової кризи на продовольчому ринку: "Сьогодні ми повідомили регіонах площі посіву тих культур, ціни на які регулюються державою.
Паралельно, використовуючи економічний важіль, уряд виділив 5 млрд грн на фінансування форвардних закупівель тих культур, на брак яких чуйно реагують споживачі. Переконаний, що цього року ми вже зарезервували і бачимо ті мінімальні обсяги, які нам необхідні на цей продовольчий рік".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас