У Тунісі призначена дата парламентських виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тунісі призначена дата парламентських виборів

Казна та Політика
118
Тимчасово виконуючий обов'язки Президента Тунісу Фуед Мебаза призначив вибори до парламенту на 24 липня.
Мебаза зазначив, що залишиться на чолі держави до виборів, хоча чинна Конституція обмежує термін перебування тимчасового глави держави на своєму посту до 60 днів.
У результаті масових протестів у Тунісі на початку цього року було повалено уряд.
Як повідомлялося раніше, 15 січня спікер парламенту Тунісу Фуад Мебаза приніс присягу в якості тимчасового в.о. глави держави. Тоді Конституційний рада Тунісу повідомив, що президентські вибори в країні відбудуться протягом найближчих 60 днів.
27 лютого 2011 прем'єр-міністр Тунісу Мохаммед Ганнучі підкорився вимогам демонстрантів і пішов у відставку. Новим прем'єром став Беджі Каїди Ессебсі.
Мітингувальники продовжують вимагати звільнення зі своїх посад інших колишніх соратників втік президента. Минулого тижня в ході антиурядових демонстрацій, учасники яких вимагали, в тому числі, і більш швидких змін у країні, було вбито п'ять чоловік.
Нагадаємо, 14 січня 2011 року в Тунісі відбувся державний переворот. Президент Тунісу 74-річний Зін ель-Абідін Бен-Алі втік країни до Саудівської Аравії. Раніше президент встиг ввести в країні надзвичайний стан, розпустити уряд і оголосити про швидкі дострокові вибори до парламенту.
14 січня, влада ввела режим надзвичайного стану в охопленому заворушеннями Тунісі.
Зміні влади в Тунісі передували масові маніфестації і зіткнення протестантів з поліцією через вкрай високого безробіття і підвищення цін на продовольство. Хвилювання забрали життя декількох десятків людей.
3 березня тимчасовий глава Тунісу Фуед Мебаза заявив, що він продовжує термін своїх повноважень.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас