Західні країни ополчилися проти Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні країни ополчилися проти Лівії

Казна та Політика
422
Міністри закордонних справ Франції та Великобританії Ален Жюппе і Вільям Хейг заявили, що їхні країни будуть виступати за введення над територією Лівії безпілотних зон, якщо влада цієї країни і далі буде здійснювати напади на власних громадян.
Жюппе при цьому відзначив, що така міра повинна бути введена тільки з дозволу Ради Безпеки ООН. Міністр також заявив, що Франція не вважає, що в нинішніх умовах військові вторгнення до Лівії буде продуктивним. "Це означає, враховуючи загрози від полковника Каддафі, що ми повинні бути в змозі відреагувати, і тому ми узгодили плани з безпольотної зоні над Лівією", - сказав глава МЗС Франції.
Тим часом, міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле також заявив, що будь-яка іноземна військова інтервенція була б за нинішньої ситуації контрпродуктивною. "Ми хочемо відкрити (у цьому зв'язку) нову дискусію в рамках ЄС і ООН. Я думаю, що було б правильно заморозити всі фінансові потоки до Лівії на найближчі місяці, щоб родина диктатора і сам диктатор не могли отримувати свіжих фінансових коштів і використовувати їх ( кошти) проти лівійського народу", - пояснив Вестервелле.
Як повідомлялося, масові акції протесту з вимогою відставки Муаммара Каддафі, які переросли у громадянську війну, продовжуються в Лівії з 15 лютого. Лівійський лідер неодноразово заявляв, що не покине країну, а люди, що вийшли на акції протесту, на його думку, заслуговують на смертний вирок.
Нагадаємо, раніше Європейський союз вжив обмежувальні заходи проти лівійського режиму.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас