Глава МВС: Старі водійські права можуть створити проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВС: Старі водійські права можуть створити проблеми

Казна та Політика
579
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов запевнив, що водійські посвідчення українців старих зразків будуть легітимними в будь-якій країні світу навіть після 29 березня.
"Ваше водійське посвідчення дійсне в будь-якій країні світу безстроково", - сказав він, додавши при цьому, що, тим не менш, вже зараз надходять сигнали, зокрема з Росії, про те, що українські водії мають деякі проблеми з представниками російської автомобільної інспекції. "Пояснювати якомусь співробітнику, скажімо під Псковом - важко. Може виникнути такий нюанс", - сказав Могильов.
При цьому він зазначив, що позитивно ставиться до рішення Кабміну, яким встановлено термін дії водійського посвідчення - 50 років.
За словами Могильова, таке рішення, також обумовлено і тим, "щоб збити ажіотаж в суспільстві, щоб не говорили, що з наших громадян через якийсь термін знову хочуть збити гроші". На думку міністра, пластикове посвідчення нового зразка, в якому буде визначено інший період його дії, елементарно прослужить 50 років "якщо звичайно не ламати його".
Водночас глава МВС висловив думку про необхідність переглянути процедуру отримання громадянами нових посвідчень. За його словами, щоб заощадити час можна встановити норму, яка передбачала б, що будь-який громадянин, сплативши вартість документа, може отримати його рекомендованим листом.
Нагадаємо, раніше Могилів заявляв про необхідність заміни старих водійських посвідчень для тих, хто їздить за кордон.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас