Найбільші банки США можуть втратити в суді близько 15 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки США можуть втратити в суді близько 15 млрд доларів

Казна та Політика
271
Основні кредитні організації США розповіли владі та інвесторам про свої можливі збитки з численних судових позовів. Виявилося, що не зовсім чесні практики продажів різних фінансових продуктів у докризовий період зараз можуть обійтися американським банкам приблизно в 15 млрд доларів.
Згідно з новими правилами американські банки зобов'язані повідомляти Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) про свої так звані можливі зобов'язання, до яких безпосередньо належать збитки в результаті судових суперечок та інших юридичних конфліктів. Причому компанії повинні приводити саму негативну оцінку того, що відбувається, називаючи регулятору максимально можливий розмір збитків.
Останнім серед найбільших банків США про свої перспективи розлучитися з нажитим вчора відзвітував Goldman Sachs. На думку експертів компанії, судові позови з покупцями різних фінансових інструментів, створених Goldman, можуть коштувати банку близько 3,4 млрд дол. Варто відзначити, що минулого року банк вже виплатив SEC рекордний штраф у розмірі 550 млн дол за «введення в оману інвесторів», які купували деякі контракти CDO. Ці продукти створювались Goldman спільно з хедж-фондом Paulson & Co.
Крім Goldman про свої страхи втратити значні суми розповіло відразу кілька великих банківських організацій країни. На найбільші витрати, пов'язані з докризовими гріхами компаній, чекають JP Morgan Chase. За найгіршого збігу обставин банк може втратити до 4,5 млрд дол. На значні судові витрати також очікують Citigroup (4 млрд дол), Bank of America (1,5 млрд дол), а також Wells Fargo (1,2 млрд дол).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас