Великобританія змінює плани з надання допомоги іншим країнам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія змінює плани з надання допомоги іншим країнам

Казна та Політика
214
Уряд Великобританії опублікував план, згідно з яким Лондон відмовляється від допомоги на розвиток 16 країнам світу, в тому числі Росії та Китаю.
Він також заморожує обсяги допомоги для Індії.
"Ми вирішили зосередитися на наданні допомоги більшою мірою тим країнам, в яких Великобританія має найкращі шанси вплинути на бідність, яка панує там", - заявив міністр з питань міжнародного розвитку Ендрю Мітчелл.
Серед країн, яким Великобританія більше не буде надавати допомогу на розвиток, - Росія, Китай, В'єтнам, Сербія та Ірак. Британський уряд вважає, що ці країни значною мірою подолали межу бідності. Інші країни, з числа 16, яким надання допомоги по лінії міністерства буде зупинено, отримують достатню допомогу з боку відповідних відомств ООН, повідомляє BBC.
Разом з тим, Мітчелл повідомив, що міністерство з питань міжнародного розвитку Великобританії збільшить допомогу Ефіопії, Бангладешу, Нігерії, Демократичній республіці Конго та Пакистану.
BBC зазначає, що бюджет міністерства становить 7,8 млрд фунтів стерлінгів, і він не був урізаний в рамках заходів зі скорочення бюджетного дефіциту Великобританії.
Крім того, уряд Великобританії ухвалив рішення зберегти на колишньому рівні допомогу на розвиток, що надається Індії.
Обсяг допомоги на розвиток Індії є найбільшим, порівняно з іншими країнами. Раніше в британських ЗМІ пройшла кампанія за скасування допомоги на розвиток Індії, тому що зростання економіки країни досло майже 10% на рік.
Разом з тим, близько 500 млн. мешканців Індії - більше, ніж в будь-якій іншій країні світу - все ще живуть за межею бідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас