У кризі 2008 винні фінансові терористи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У кризі 2008 винні фінансові терористи

Казна та Політика
1496
Невідомі сили - можливо, терористи або ворожі іноземні держави - влаштували "фінансові диверсії" і цим підстьобнули економічну кризу 2008 року, приховано скориставшись слабкими місцями у фінансовій системі США.
Такі висновки доповіді, підготовленої на замовлення Пентагону, пише The Washington Times, про що розповідає InoPressa.
Економічні аналітики і комісія федерального уряду США пояснюють кризу економічними чинниками: видачею високоризикованих іпотечних кредитів і недоліками федеральної системи регулювання та нагляду, нагадує видання. Але Фрімен вносить новий елемент, не врахований комісією, - втручання "зовнішніх сил".
Згідно з доповіддю, внутрішньоекономічні чинники мали спровокувати "нормальний спад", але не "ситуацію на межі колапсу" у світовій економіці.
"Серед підозрюваних - "фінансові вороги" в близькосхідних державах, терористи-ісламісти, ворожі сили в китайській армії або урядові сили і організовані злочинні групи Росії, Венесуели або Ірану", - говориться в статті.
"Китайські військові публічно пропонували застосувати проти США засоби економічної війни", - стверджує газета.
Фрімен в інтерв'ю виданню сказав, що в його доповіді наведено достатньо теоретичних аргументів на користь версії про економічну диверсію.
"У доповіді сказано, що, виходячи з доказів, перші два етапи атаки на американську економіку були проведені в 2007-2009 роках і "судячи з недавньої активності на глобальних ринках, прогнозований третій етап, можливо, вже почався", - пише газета.
Першим етапом Фрімен вважає роздування спекулянтами цін на нафту в 2007 - першій половині 2008 року, а другим - "наліт ведмедів" на Bear Stearns, Lehman Brothers та інші банки Уолл-стріт, який спричинив обвал фондового ринку.
Говорячи про третій етапі атаки, Фрімен нагадує про величезний держборг США і вважає, що статус долара як світової резервної валюти перебуває під загрозою.
Зі свого боку, Пол Брейкен з Єльського університету не бачить переконливих доказів того, що криза 2008 року спровокована змовою зовнішніх сил.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас