Парламент має намір уточнити повноваження НБУ в плані нагляду за платіжними системами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент має намір уточнити повноваження НБУ в плані нагляду за платіжними системами

Казна та Політика
233
Верховна Рада має намір конкретизувати повноваження Національного банку України (НБУ) щодо нагляду за платіжними системами в сфері готівково-грошового обігу та оптимізувати порядок призначення заступників голови НБУ.
Законопроект про внесення відповідних змін до закону про Нацбанк підтримали у вівторок 249 народних депутатів.
Зокрема, в законопроекті пропонується надати право НБУ здійснювати нагляд за платіжними системами у відповідності до законодавства і вести реєстр платіжних систем, їх членів, учасників. Крім того, до повноважень НБУ пропонується віднести здійснення організації готівково-грошового обігу, встановлення обмежень щодо використання систем захисту, платіжних ознак та відтворення елементів дизайну банкнот і монет, а також правил випуску, обробки, вилучення з обігу і знищення готівки.
Пропонується також віднести до компетенції НБУ виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України, нагрудних знаків лауреатів державних премій України і президентських відзнак, а також документів, що засвідчують нагородження цими відзнаками.
У законопроекті також пропонується встановити, що кількісний та персональний склад заступників представника НБУ визначається ним при узгодженні з радою НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас